Kadınlar neden şınav çekemez sorusuna pek çok farklı yanıt verilebilir. Şınav, görünüşte basit ve karmaşık bir egzersizdir, ancak birçok incelik vardır. Şınav, ekipmana ihtiyaç duymadan her yerde, her zaman yapabileceğiniz vücut ağırlığı egzersizidir.
Güçlüyüm Ama Şınav Çekemiyorum
Şınav, yere yüzüstü yattığınız, ayak parmaklarınızın üzerinde durduğunuz, gövdenizi kollarınızla kaldırdığınız ve göğsünüzü yerden aşağı indirdiğiniz bir güç egzersizidir. Şınav çekerken aynı anda pek çok kas kullanılması, bu hareketi düzgün ve uzun süre yapabilmek için sağlıklı ve zinde olmanız gerekmesine neden olur.
Bu noktada pek çok kişi güçlüyüm ama şınav çekemiyorum problemini yaşar. Eğer siz de bu sebeple kendinizi kötü hissediyorsanız, sizinle aynı durumda olan pek çok kadın ve erkeğin olduğunu bilmelisiniz.
Vücut ağırlığınız ideal aralıkta olmasına ve kendinizi güçlü hissetmenize rağmen şınav çekemiyorsanız bu durum vücudunuzun şınav egzersizine alışık olmadığı anlamına gelir. Şınav, kollarınız, bacaklarınız ve göbeğiniz dahil olmak üzere tüm vücudunuzu çalıştırır. Şınav egzersizi omuz, göğüs, sırt, ön kol ve arka kol kaslarını aktif olarak çalıştırır, ancak dolaylı olarak bacakları, kalçaları ve karın kaslarını çalıştırır. Bu noktada anlaşılması gereken, başarılı şınavlar çekebilmek için bu kasların tamamının belirli bir güçte olması gerektiğidir.
Zayıfım Ama Şınav Çekemiyorum
Zayıfım ama şınav çekemiyorum diyorsanız, şınav çekemiyor olmanızın asıl nedeninin zayıflık olabileceğini bilmelisiniz. Bunun yanı sıra şınav hareketi esnasında vücut ağırlığının dengelenmemesi, kendi ağırlığınız kaldıramıyor olmanıza neden olabilir. Şınav çekmeye karar verdiğinizde yüksek sayılarda şınavı yorulmadan çekebileceğinizi düşünmemelisiniz.
Basit ve etkili bir egzersiz olan şınavın inceliklerini öğrenmek, bu egzersizi çok daha verimli şekilde gerçekleştirmeyi sağlayacaktır.
Fazla Şınav Çekme Teknikleri
Fazla şınav çekmek için şu yöntemleri izleyebilirsiniz;
- Şınav esnasında elleri omuz genişliğinden biraz daha açık, avuç içi aşağı bakacak ve parmak uçları düz karşıya bakacak şekilde yere düz bir şekilde uzanmanız gerekir.
- Ayak parmaklarınızı yere koyun ve göğsünüzü yerden kaldırmak için kollarınızı kullanın.
- Şınav sırasında doğru nefes almak çok önemlidir.
- Gövdenizi indirirken nefes almalı ve gövdenizi kaldırırken nefes vermelisiniz.
- Şınav çekerken kalçanızı kaldırmamaya özen göstermelisiniz.
- Başınızı, kalçalarınızı ve bacaklarınızı düz bir çizgide tutmalısınız.
- Sırtınızı ve kalçalarınızı aynı hizada tutarak karın kaslarınızı sıkın ve dirseklerinizi yavaşça tekrar bükerek göğsünüzü yere doğru indirmelisiniz.
- Hareketi göğsünüzle yere değmeden tamamlayın.
Bu tekrar, fazla şınav çekme teknikleri arasında bulunmaktadır.
Şınav Çekmenin Faydaları Nelerdir?
Omuz, göğüs ve sırt kaslarınızı çalıştırır ve duruşunuzu düzeltir. Düzenli şınav, kondisyon seviyenizi ve gücünüzü artırır.
Günde Kaç Şınav Çekmek Gerekir?
Şınav çekmek kas oranına göre değişmektedir. Yeni başlayanlar için günde 20 şınav yeterlidir.
Yoga Yapmak Günah Mı – Yoga Caiz mi?