Misol, depresyon, anksiyete ve panik bozukluğu gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde yardımcı olabilir. Depresyon, sosyal kaygı bozukluğu gibi depresif hastalıklardan kurtulmak için psikoterapi ya da ilaç kullanmanız gerekir.
Genellikle psikoterapinin yetersiz kaldığı durumlarda doktorlar Misol gibi antidepresan ilaç tedavisine geçiş yaparlar. Lustral ilacıyla benzer yapıya sahip.
İçindekiler;
Misol Nedir?
Misol, sertralin adlı aktif maddeyi içeren bir antidepresandır. Seçici serotonin geri alım inhibitörü (SSRI) olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Misol, aşağıdaki anksiyete ve depresyon durumlarının tedavisinde kullanılır:
- Obsesif kompulsif bozukluk
- Panik bozukluğu
- Travma sonrası stres bozukluğu
- Sosyal anksiyete bozukluğu
Seratonin eksikliğinden dolayı meydana gelen hastalıkların tedavisinde kullanılan Misol ilacı hakkında kullanıcılar hangi yorumları yapmış gelin birlikte bakalım.
- Anksiyete ve panik atak nedeniyle Misol ilacını kullanmaya başladım. İlaca alışma sürecinde sıkıntı yaşasam da 15 gün içinde sorunlar azalmaya başladı.
- Misol ilacının yan etkisi az olduğu için kullanmaya başladım. İki gün boyunca uykusuzluk, mide bulantısı gibi sorunlar yaşadım ama geçti.
- Diğer depresyon ilaçlarına göre hafif bir ilaç. İlk başlarda uyku hali yaptığı için sabah uyanmakta zorluk yaşıyordum.
- 6 ay boyunca Misol ilacını kullandım. 6 ay sonunda yeniden doğmuş gibi hissettim. İlacın dozunu azaltarak bıraktım.
- Durduk yere uykum varmış gibi hissediyorum. Çok fazla uyku yapıyor ama gerçekten düşüncelerinizi engelliyor. Zamanla normal halinize dönüyorsunuz.
Misol Ne Zaman Fayda Eder? | Bir hafta sonra |
Misol Hafif Mi? | Evet |
Misol Ne Kadar? | 73 TL |
Lustral ve Misol Aynı Mı? | Aynı etkiyi gösterir. |
Misol Kanser Yapar Mı? | Hayır |
Misol 50 MG Etkisini Ne Zaman Gösterir?
Misol ilacı ani duygu değişimi yaşayan, ruhsal çöküntüde olan, depresyon, depresif ruh halinde olan ve sosyal fobiye sahip kişilerin tedavi edilmesi için kullanılır. Sakinleştirici ilaç kategorisinde değil depresyon ilaç kategorisinde yer alan Misol ilacı kullanıldıktan bir hafta sonrasında etkisini göstermeye başlar. İlk kullandığınız zaman bazı yan etkileri görebilirsiniz.
Aşama aşamasında karşınıza çıkan yan etkiler en fazla bir hafta içinde geçeceği gibi ilaç etkisini 7 gün ile 14 gün arasında göstermeye başlayacaktır. 7 gün öncesinde ilacın etkisini görüyorum diyen kişiler placebo etkisine kapılır. Yani ilacın etkisi olmasa da psikolojik olarak öyle hissederler. İlaç bir ay sonunda en fazla etkiyi göstermeye başlar.
Misol 50 MG Kilo Aldırır Mı?
Seratonin hormonun yetersiz kalmasından dolayı birçok farklı hastalık ortaya çıkar. İşte bu durumlarda seratonin hormonun ilaçlarla takviye edilmesi gerekir. Seratonin geri alım grubundaki ilaçların birçoğu kilo aldırma özelliğine sahiptir. Bu yüzden Misol kullanan kişilerde kilo artışının olduğu görülmüştür. Ancak bu kavram kişiden kişiye göre değişir. Bazı hastaların iştahları kapanırken bazı hastalar daha fazla kilo almaya başlar. Kısacası Misol 50 MG ilacının kanıtlanmış kilo aldırma özelliği yoktur.
Misol Ne Kadar Süre Kullanılmalı?
Misol ilacını kullanma süresi ve kullanım şekli hastadan hastaya göre değişir. Depresyon belirtisi az olan kişiler Misol 50 mg ilacını kullanırken daha fazla depresyon belirtisi olan kişiler 100 mg kullanır. Bu tamamen kişinin hastalığı ve vücut yapısına bağlı.
Misol ilacı genellikle 6 ay kullanılıyor. Ancak bir sene gibi uzun süre boyunca ilacı kullanan kişilerde var. İlacı bırakırken dozunu azaltarak hafta ya da aylık doktor kontrolü ile bırakmanız gerekir. Reçetesiz satın alınabilecek bir ilaç değildir. Mutlaka doktor kontrolünün olması gerekir.
Sıkça Sorulan Sorular
Misol ne kadar etkili?
Misol, anksiyete ve depresyon durumlarının tedavisinde etkili bir ilaçtır. Yapılan araştırmalar, Misol’un bu durumlardaki semptomları belirgin şekilde azalttığını göstermektedir.
Misol 50 mg uyku yapar mı?
Misol 50 mg, bazı kişilerde uyku hali gibi yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle, özellikle ilk kullanımda uykuya eğilimli olmak mümkündür. Ancak, Misol uyku hapı değildir ve uyku problemleri için kullanılmamalıdır.