Şevval orucuna nasıl niyet edilir hakkında detaylı bilgilendiriyoruz. Şevval orucu niyeti ve şevval ayı orucu kazaya niyet edilir mi işte detaylar.

Şevval orucuna niyet etmek tıpkı Ramazan ayındaki niyet ile oruca benzerdir. Şevval ayında olmanız ve niyet ederek oruca başlamanız yeterlidir. Yazımızın devamında yer alan Şevval orucu niyeti başlığı altındaki niyet cümlesini okumanız Şevval orucuna niyet etmek için yeterlidir.

Şevval ayında oruca niyet ederken aynı zamanda kaza oruçlarını da tutmak hakkında bazı fikirler söz konusudur. Ancak Şevval ayında kaza için edilen niyet ile Şevval orucu için edilen niyet birbirinden farklı olmalıdır. Yazımızın devamında Şevval orucu tutulma zamanı, niyeti ve kaza orucu hakkında merak edilenleri inceleyebilirsiniz.

Orucun Faydaları Bilimsel Makale

Şevval Orucu Niyeti

Şevval orucu niyeti, oruç tutulmak üzere sahura kalkıldığında edilir. Oruç için edilen niyet; “Allah rızası için Şevval orucu tutmaya niyet ettim.” Şeklinde olmalıdır.

Şevval ayında kaza orucu kılmak üzere niyet edecekseniz niyetiniz farklı olmalıdır. Şevval ayında kaza orucu niyeti için şu cümleyi söylemeniz yeterlidir: “Niyet ettim Allah rızası için Şevval ayında kaza orucu tutmaya.”

Şevval Ayı Orucu Kazaya Niyet Edilir Mi

Şevval ayı orucu kazaya niyet edilmez. Kaza orucu ayrı niyet ile Şevval orucu ayrı niyet ile tutulmalıdır. Bir taşla iki kuş vurmak misali birden fazla niyet ile tek bir oruç tutulması uygun bulunmamaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Şevval ayında oruç tutmak isterseniz kaza oruçlarınız için ayrı niyet etmelisiniz. Kaza orucu yerine Şevval orucu olarak niyet ederseniz bu orucunuz daha önce tutamadığınız orucun kazası yerine geçmez. Bu noktada birçok alimin fikir birliği olduğunu da söylemek gerekir.

Şevval Orucu Ne Zaman Tutulur

Şevval Orucu Ne Zaman Tutulur

Şevval orucu, Şevval ayı içerisinde istenildiği zaman tutulabilir. 6 günlük tutulması tavsiye edilen Şevval orucunun aralıklı olarak da tutulması mümkündür. Bu noktada Şevval orucu tutmak için tarihler her yıl değiştiğinden net bir şey söylemek olanaklı değildir.

Şevval ayı Ramazan ayından sonraki aydır. Ramazan ayı bittikten sonra başlayan Şevval ayında oruç tuttuğunuzda Şevval orucu tutmuş olursunuz. Şevval ayı hicri takvimin 10. Ayına tekabül etmektedir. Hicri takvime göre 2022 yılında Şevval ayı 2 mayıs tarihinde başlamaktadır.

Şevval Orucu Bayramın Kaçıncı Günü Başlar

Şevval orucu bayram gününde tutulmaz. Birçok alım Şevval orucunun Ramazan Bayramı içerisinde tutulmasının haram olduğunu dile getirir. Bu noktada Şevval orucu tutmak için mutlaka bayramın bitmesini beklemelisiniz.

Şevval orucu tutmak için bayram gününü tercih etmek, bayramın amacına aykırı bir davranış olduğundan olumsuz karşılanır. Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulan oruçların sonunu temsil eder. Bu noktada dini bir bayram olan Ramazan Bayramı içerisinde oruç tutulmamalıdır.

Şevval Orucu Kaç Gün Tutulur

Şevval orucu 6 gün boyunca tutulur. Şevval orucu için ayrılan oruç gün sayısı 6 gündür. Şevval orucunu Ramazan Bayramı sırasında tutmamalısınız. Bayram boyunca oruç tutulması gerekir. Şevval orucu da kaideleri ile orucun tüm kurallarını içerisinde barındırır. İmsak vaktinde başlar ve akşam ezanı ile son bulur.

Şevval orucu tutmak isterseniz Ramazan Bayramı sonrasında şevval orucuna niyet ederek orucu tutmanız yeterlidir. Yazımızın üst kısmında yer alan şekilde yapacağınız niyet ile orucunuzu tamamladığınızda şevval orucu tutmuş olacaksınız.

Eyyami Biyz Orucuna Nasıl Niyet Edilir

Tekne Orucu Nasıl Tutulur

Hz. Davut Orucu Nasıl Tutulur

Banka Promosyonu Haram Mı