Tevbe suresinin son iki ayeti faziletleri oldukça fazladır. Genel olarak bu faziletlerden bazılarını sıralamak gerekirse de;

  • Tüm şerlerden korunmak,
  • Sıkıntıların giderilmesi, içsel sıkıntının dinmesi,
  • Bir dileğin gerçekleşmesi,
  • Sıhhatli yaşamak,
  • Dertten uzaklaşmak,
  • Enerjinin dengelenmesi
  • Hastalıklarda şifa bulmak için,

Tüm bu faziletleri Tevbe suresinin son iki ayetini okuyarak görebilirsiniz. Temiz niyet ve doğru abdestle okunması halinde daha tesirli olduğu düşünülüyor.

Tevbe Suresi 128-129 Ne İçin Okunur?

Tevbe Suresinin Son İki Ayeti Faziletleri

Tevbe Suresi 128-129 ne için okunur sorusuna hastalıklardan şifa bulmak için diye yanıt verebiliriz. Tevbe suresinin 128 ve 129 kısmını her gün sabah güneş doğmadan önce okumak gerekir. Sabah namazına kalkarken abdestle bunu düzenli okumak hastalıkların Allah’ın izniyle hızlıca şifa bulması fazileti taşır. Sadece fiziksel değil ruhsal hastalıkların tedavisi için de oldukça etkili bir suredir.

Lekad Caeküm Kaç Kere Okunur?

Tevbe Suresinin Son İki Ayeti Faziletleri

Lekad caeküm kaç kere okunur diye çok sık araştırma yapılıyor. Lekad caeküm anlamı; benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. Allah’tan rızık istemek için sıkça okunan bir duadır her defasında 14 kez zikretmenin faydalı olacağı söyleniyor. Namazdan sonra ya da namazdan önce hatırladığınız her anda eda edebilirsiniz.

Tevbe Sûresinin Son 2 Ayeti Nedir?

Tevbe sûresinin son 2 ayeti nedir ablamları nelerdir diye merak edenler için hemen aktaralım;

  • . Andolsun, size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, mü’minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir.
  • . Eğer yüz çevirirlerse de ki: “Bana Allah yeter. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben ancak O’na tevekkül ettim. O, yüce Arş’ın sahibidir.”

Her iki ayet de en sık okunan ayetlerdir. Özellikle de şifa için yoğun olarak okunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Tevbe Suresinin Son İki Ayeti Ne İçin Okunur?

Tevbe suresinin son iki ayeti ne için okunur; bu ayetler her şey için okunabilir. Ancak genelde hastalıkların şifası için okunduğunu söylemek mümkündür. Genel olarak güneş doğmadan sabah karşı abdestle ve niyet ederek okunmasının faydalı olduğu söylenir. Okumayı yaparken ne için şifa diliyorsanız ona niyet etmeniz gerekir. Hem ruhsal hem de fiziksel tüm hastalıkların şifa bulması için sürekli tekrar edilmesinde yarar vardır.

Tevbe Suresinin Son İki Ayeti Okunuşu

Tevbe suresinin son iki ayeti okunuşu merak ediliyor. Türkçe olarak 128 ve 129. Ayetin okunuşları kısaca şöyledir;

  • 128. Andolsun, size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, mü’minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir.
  • 129. Eğer yüz çevirirlerse de ki: “Bana Allah yeter. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben ancak O’na tevekkül ettim. O, yüce Arş’ın sahibidir.”

Tevbe Suresinin Fazileti ve Sırları

Tevbe suresinin fazileti ve sırları oldukça fazladır. Bunlardan bazılarını sıralamak gerekirse de;

  • Hastalıklardan şifa bulmak,
  • Hangi gün okunursa ö gün ölünmeyeceği rivayet edilir,
  • Ruhsal hastalıkların şifa bulmasını sağlar.

Bilinen en tesirli faziletleri yukarıda yer verdiğimiz gibi olsa da bunlarla sınırlı değildir. Her derde deva olan ayetler arasında yer aldığını söylemek de yanlış olmayacaktır.


Daha fazla ilgili içerik;


Tevbe Suresinin Son İki Ayeti 7 Kere Okumak

Tevbe suresinin son iki ayeti 7 kere okumak her derde deva olur. Özellikle de kronik ağrılar, fiziksel hastalıklar, ruhsal sıkıntılar ve benzeri tüm durumlarda yoğun olarak okunmasında fayda olduğu söylenir. Bunun için sabaha karşı abdestli ve temiz niyetle okunmasında büyük fayda olduğu söyleniyor. Düzenli okuma da duada ısrarcı olunup tesirinin fazla olmasını sağlayabiliyor.

Tevbe Suresinin Son Ayeti Hasbiyallâhu

Tevbe suresinin son ayeti hasbiyallâhu nedir sorusuna cevaben; Fe in tevellev fe kul hasbiyallâh(hasbiyallâhu), lâ ilâhe illâ hûve, aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîm(azîmi). Bu dua pek çok hastalığın devası olarak okunabilir. Özellikle de ruhsal sıkıntıların giderilmesinde oldukça etkisi olduğunu söylemek mümkündür.