Whatsapp işletme hesabı nasıl açılır ve WhatsApp işletme hesabı farkı nedir, sizlerle paylaşıyoruz. Whatsapp işletme hesabına nasıl geçilir, birlikte inceleyelim.

Dünyada milyonlarca kişinin kullandığı Whatsapp uygulamasında her geçen gün yeni özellikler ortaya çıkmaktadır. Whatsapp uygulamasının yeni özelliklerinden biri ise işletme hesabıdır. İşletme hesabı açarak müşterilerinizin size daha kolay ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Birçok avantajları ile karşımıza çıkan işletme hesabının Whatsapp üzerinden nasıl açılacağına gelin birlikte bakalım.

  • Whatsapp Messenger hesabınızdaki konuşmaları ilk önce yedeklemeniz gerekir. Eğer Whatsapp işletme hesabı ile birlikte Whatsapp Messenger hesabınızı bir arada kullanacaksanız önemli konulardan biridir.
  • Whatsapp Messenger hesabınızı yedekledikten sonra WhatsApp Business uygulamasını cihazınıza indirmeniz gerekir. Mağazalardan ücretsiz bir şekilde uygulamayı indirebilirsiniz.
  • Whatsapp Business uygulamasını indirip açtıktan sonra karşınıza gelen adımları uygulayın. Ardından Whatsapp Business uygulamasına işletme telefon numaranızı ekleyin.
  • Hesap oluşturma kısmında işletmenizin adını girmeniz gerekir.
  • İşletme profilinizi Keşfet seçeneğine ardından İşletme Profiline tıklayarak oluşturabilirsiniz. Bu kısımda işletmenizin adresini, mesai saatlerini ve açıklama yapabilirsiniz.
  • İşte bu kadar artık işletme hesabınız açıldı.

WhatsApp İşletme Hesabı Ücreti

Whatsapp ülkemizde en çok tercih edilen mesajlaşma platformlarından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Whatsapp uygulaması her geçen gün kendini geliştirerek kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik güncelleme yapmaktadır. Whatsapp işletmeleri olan kişilerin kullanıcıları ile iletişime geçmeleri için Whatsapp Business uygulamasını hayata geçirmiştir. Whatsapp işletme hesabının ücretinin olup olmadığı ise merak edilen konular arasında yer almaktadır.

  • Whatsapp Business küçük işletmeleri düşünerek hayata geçmiş bir mesajlaşma platformu olmaktadır. Ücretsiz bir şekilde indirip kullanabilirsiniz. Whatsapp Business API ücretli olarak kullanılmaktadır. Bulunan ülkeye göre fiyatlar değişiklik gösterir ve mesaj başına tahmini 0.5 ile 0.9 Cent ücret ödenmesi gerekir.

Daha fazla ilgili içerik;


WhatsApp İşletme Hesabı Farkı

WhatsApp İşletme Hesabı Farkı

Whatsapp küçük işletmelerin kullanıcılarına daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmaları için Whatsapp Business uygulamasını geliştirmiştir. Whatsapp Business uygulaması diğer uygulamalardan farkı nedir merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.

  • Whatsapp işletme hesabında işletmenizin adı, adresi konum, internet sitesi gibi seçenekler yer almaktadır. İş profilinizi oluşturabilirsiniz.
  • Sabit bir hat üzerinden hesap açma şansınız vardır. Whatsapp uygulamasında olmayan bir özelliktir.
  • Otomatik cevap verme seçeneği ve istatistiklerin yer aldığı kısımlar vardır. Müşterilerinize otomatik olarak cevap yazabilir ve direk iletişime geçebilirsiniz. İstatistikte ise işletmenin aldığı mesaj ve gönderdiği mesaj gibi ayrıntılar yer almaktadır.

Whatsapp İsletme Hesabı Nedir

Whatsapp ile Whatsapp Business uygulaması tamamen farklı uygulamalardır. Whatsapp uygulamasında özel mesajlarınızı içerirken Whatsapp Business hesabında sadece işletmeniz için kullanıcılarınızla mesajlarınızı içermektedir. Whatsapp işletme hesabı tamamen küçük işletmelere yönelik yapılmış özel bir uygulamadır. İşletmenizin bilgilerini aktarabilir ve müşterilerinizle kolay ve hızlı bir şekilde iletişime geçebilirsiniz. Kurumsal kullanıcıların kullandığı Whatsapp işletim hesabı müşterilerinizle iletişime geçmeniz için en çok tercih edilen uygulamalardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

WhatsApp isletme hesabı özellikleri

Whatsapp işletme hesabının birçok özelliği vardır. Sabit hat ekleme, işletmeniz hakkında tüm detayların profilde yer alması, otomatik cevap ve istatistikler gibi ayrıcalıklı özelliklere sahiptir. Whatsapp Business uygulaması işletmenizi bir adım öne çıkartacak bir uygulamadır. Whatsapp uygulamasından farklı olan Whatsapp Business uygulaması kurumsal işletmelerin tercih ettiği birçok özelliğe sahip bir uygulama olmaktadır.

Whatsapp İsletme Hesabından Nasıl Çıkılır

Whatsapp işletme hesabı birçok yönden işinize yarayabilecek birçok kullanıcı tarafından tercih edilen uygulamalardan birisi olarak karşımıza çıkar. Whatsapp işletme hesabını artık kullanmak istemiyorsanız yapmanız gereken işlemler oldukça basittir. Hadi gelin neler yapabileceğinize bir bakalım.

  • İlk olarak Whatsapp Business uygulamasını açın.
  • Ardından ekranın sağ üst kısmında yer alan üç nokta simgesine tıklayın ardından Ayarlar seçeneğine tıklayınız.
  • Ayarlar seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza gelen Hesap seçeneğine tıklayınız.
  • Hesap seçeneğinde yer alan hesabımı sil seçeneğine tıklayarak hesabınızı silebilirsiniz.

1 Comment

  1. WhatsApp İşletme Hesabı, işletmelerin müşterileriyle iletişim kurmaları için özel olarak tasarlanmış bir hesap türüdür. Bu hesap, işletmelere profil resmi, durum mesajı, mesaj yanıtlama otomasyonu ve daha fazlası gibi özellikler sunar.

    WhatsApp İşletme Hesabı açmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

    WhatsApp Business uygulamasını indirin ve açın.
    “Hesap oluştur”a dokunun.
    İşletmenizin adını, kategorisini ve telefon numarasını girin.
    Telefon numaranızı doğrulayın.
    İşletme profilinizi oluşturun.

    WhatsApp Business Uygulamasını İndirme ve Açma

    WhatsApp Business uygulamasını Google Play Store veya App Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra, telefonunuzda açın.

Leave A Reply