Geçtiğimiz aylarda Pandemi süreci ile birlikte ekonomik olarak sıkıntı yaşayan vatandaşlara verilen 1000 TL yardım hala yapılıyor mu? Yapılan başvuru ile yardım sorgulama e-devlet üzerindeki araştırmalar yoğunluk kazanmaktadır. Devlet sosyal yardımlarına kesintisiz olarak devam etmektedir. Bu anlamda başvurunun temel adresi internet ile e-devlet olmaktadır.

Özellikle sosyal yardımlara başvuran kişiler başvuru ekranı ile birlikte sonuç sorgulama ekranı arayışındadır. Bunun sebebi yaptıkları başvuru ile yardımı almaya hak kazanıp kazanamadıklarını öğrenmektir. Başvurular ile 1000 TL yardım alan vatandaşların bir kısmı Faz I ve Faz II kapsamında paralarını çoktan aldı. Başvuru ile yardım sonuçları e-devlet ile öğreniliyor. Burada kişisel sayfanıza girdikten sonra sosyal yardım hizmeti sayfasında başvurunuzun durumunu görebiliyorsunuz.

e-Devlet 1000 TL Yardım Kimler Alabilir?

e-Devlet 1000 TL Yardım Kimler Alabilir?

1000 TL para yardımı başvuruları e-devlet üzerinden çevrimiçi olarak yapıldı. Yapılan başvurular ile yardımlar Faz I, Faz II ve Faz III olarak yapıldı. Başvurularda e-devlet yol olurken sorgulama ekranı yine aynı adres olarak kullanılıyor. Sosyal yardımlara başvurular TC Kimlik numarasını son hanelerine göre alınmaktaydı. Böylelikle;

  • Sonu 0 olanlar Pazartesi
  • 2 olanlar Salı
  • 4 olanlar Çarşamba
  • 6  olanlar Perşembe
  • 8 olanlar Cuma günü başvuru yapabiliyordu.

Sosyal yardımlara yapılacak başvurularda şartlar ise şu şekilde; 

  • TC Kimlik numarasının son hanesine göre yapılması
  • Başvurular ikamet edilen hane bazında yapılması.
  • Aynı haneden birden fazla başvuru halinde tek başvuru alınacak
  • Pandemi yardımı ile sosyal yardımların Faz I ve II den faydalananlar
e-Devlet 1000 TL Yardım Başvurusu

e-Devlet 1000 TL Yardım Başvurusu

Sosyal yardım almak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden başvuru yapabilmektedir. Aynı şekilde sorgulamalar da buradan yapılmaktadır. Kişiler e-devlet hesabı ile giriş yaptıktan sonra Sosyal Yardım Bilgileri sorgulama sayfasına gidilmesi gerekir. Buradan sorgula menüsü ile başvurular sorgulanmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen yardımlar internet üzerinden başvuru yapılmaktaydı. Aynı zamanda valilik ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakıfları sosyal yardımların başvurusunda en önemli yerler olmaktadır. Buradan 1000 TL yardım başvurusunun yanında ihtiyacınızın durumuna göre maddi yardımlar alınabilmektedir. Bu anlamda devletin yaptığı birçok yardım kalemleri söz konusudur. Öyle ki yardımlar bir defa olmak üzere alınabilirken aylık düzenli olarak yardımlar alınabilmektedir.

Belediye Bilgi Sistemi Sosyal Yardım Talebi – Sosyal Yardım Kartı 1000 TL

Öğrenciye 1000 TL Yardım E-Devlet

E Devlet Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama – 1000 TL Yardım