Hesaba yanlışlıkla yatırılan para geri alınabilir mi hakkında detaylı bilgilendiriyoruz. FAST ile gönderilen parayı geri alma işte detaylar.
Hesaba yanlışlıkla yatırılan para geri alınabilir. Günümüzde mobil bankacılık ve online bankacılık kanallarının banka işlemlerinde kolayca kullanılması beraberinde göndericilerin de hata yapma oranlarını arttırdı.
Artan önlemler ile birlikte yanlışlıkla para atmayı önlemek adına alıcı bilgilerinin bir kısmının gösterilmesi gibi yöntemlere başvurulsa da hala hesaplar arası yanlış para transferi işlemleri olabiliyor. Yazımızın devamında hesaba yanlışlıkla yatırılan paranın geri alınmasına ilişkin merak edilenleri inceleyebilirsiniz.
FAST ile Gönderilen Parayı Geri Alma
FAST ile gönderilen parayı geri almak için başvurabileceğiniz bazı kanallar bulunuyor. FAST işlemleri yapıldıktan sonra transfer geçmişi üzerinden FAST işlemine tıklayarak iptal seçeneğine tıklayabilirsiniz. Hızlı bir şekilde para transferini iptal etmiş olacaksınız. Ancak bu işlem bir süre sonra gerçekleştirilememektedir. Bu nedenle hızlı bir şekilde işlemi yapmanız tavsiye edilir. Kullanabileceğiniz bazı başka kanallar;
- İnternet bankacılığı ile FAST iptali yapma,
- Mobil bankacılık ile FAST iptali yapma,
- Telefon bankacılığı ile FAST iptali yapma,
- Banka şubeleri ile FAST iptali yapma.
Banka Hesabıma Fazla Para Yatırmış
“Banka hesabıma fazla para yatırılmış.” Şikayeti yanlış para transferi işlemleri sonucunda müşterilerin, müşteri temsilcilerine karşı dile getirdikleri bir durumdur. Banka hesapları uzun IBAN numaraları ile tanımlanan hesaplardır.
IBAN numaralarının karıştırılması ya da farkında olmadan yanlış girilmesi halinde halihazırda mevcut olan başka bir IBAN’a bağlı olan hesaba para transferi yapılmış olabilir. Para transferinin geri alınması için gönderici mutlaka bir talep oluşturmalıdır.
Banka hesabınıza yatırılan fazla parayı harcamamalısınız. Bu paranın size ait olmadığını ve nedensiz zenginleşme kapsamında değerlendirileceğini unutmayın. Bu bağlamda taahhüt süresi geçene kadar beklemeniz tavsiye edilmektedir. Taahhüt süresi geçtikten sonra gönderici hesap size ulaşmazsa bunun için müşteri hizmetlerine danışabilirsiniz.
Yanlış Hesaba Para Yatırma Dilekçe Örneği
Yanlış hesaba para yatırma dilekçe örneği, para yatırma işlemi sonrasında geri alma sürecinin de geçirilmesi ile birlikte gerekli görülmektedir. Dilekçe doldurduktan sonra bankanın ilgili şikayet birimine iletilmelidir.
Yanlış hesaba para yatırma işlemi sonrasında bazı durumlarda EFT işlemi gerçekleşmez. Para transferi yapılacak hesabın yanlış yazılması ile birlikte ortaya çıkan hesap numarası kimseye ait değilse para banka tarafından havada tutulur. Paranın transferi gerçekleş meyeceğinden para iadesi yapılır.
Para iadesi yapılmaması halinde bu durumda dilekçe yazılabilir. Dilekçeyi şikayet olarak oluşturabilirsiniz. Ancak dilekçe ile işlem yapmak çok uzun süreceğinden doğrudan müşteri hizmetlerini aramak çok daha hızlı ve kolay bir şikayet oluştura yöntemi olacaktır.