İslam inancında Kurban Bayramı’nın önemi ve değeri oldukça fazladır Kurban kesmek Allah’a şükretmek ve teşekkür etmek için yapılan ibadet çeşitlerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kurban Bayramı her yıl belirli bir günde kesilmektedir. Kurban Bayramı yaklaştıkça birçok kişinin aklında bazı soru işaretleri oluşmaya başladı. Kurban kesmek Müslümanlar için önemlidir ancak bazı kişilerin kurban kesmelerine gerek yoktur.  

Diyanet’e göre kurban kesmesi gereken kişiler şu şekildedir; 

  • Akıl sağlığı yerinde olan ve ergen olmuş, 
  • Mal varlığına sahip olan, 
  • Temel ihtiyaçlar ve borçlar haricinde 80.18 gram altın ve bu altın değerine ait bir eşyası bulunuyorsa bu kişilerin kurban kesmesi gerekir. 

Borcu Olan Kurbanı Kesebilir Mi Diyanet 

Kurban Bayramı İslamiyet için oldukça önemli olan günlerden biridir. Kurban Bayramı’nda Müslümanlar ibadet olarak kurban keserler. Kurban kesecek olan kişilerin temel ihtiyaçları ve borçlarının dışında 80.18 gram altının veya buna eş değer bir malının var olması gereklidir. Kurbana az bir süre kalmışken birçok kişi kurban kesmenin şartlarını merak etmektedir. Borcu olan bir kişi kurban kesebilir mi sorusu ise en çok merak edilenler arasında yer almaktadır.  

Bir Müslümanın malının olmasının yanında borcu varsa kurban kesmesi gerekli midir gelin birlikte bakalım. Borcu ve temel ihtiyaçları çıkartıldığında bir kişinin elinde nisap miktarınca mal kalıyorsa bu kişi kurban kesebilir. Ama borcu ve temel ihtiyaçları çıkartıldığında malları nisap miktarına ulaşmıyorsa bu kişinin kurban kesmesi gerekli değildir.  

Borcu Olan Kurbanı Kesebilir Mi Diyanet

İlk Kurbanlık Ne Olmalı Diyanet 

Allah’a yakınlığı ve şükretmek için kurban ibadeti gerçekleşir. Kurban ibadeti gerçekleşirken kurban edilecek hayvanın ne olması gerektiği ve kaç yaşında olması gerektiği merak edilen konular arasındadır. İlk defa kurban ibadetini gerçekleştirecek olan kişinin koç kesmesi gerektiği iddia edilse de bu durum yanlıştır. İlk defa kurban kesecek kişiler küçükbaş hayvan veya büyükbaş hayvan kesebilirler. Küçükbaş hayvanlar en az 1 yaşını doldurması gerekir, büyükbaş hayvan kesecekseniz en az 2 yaşında olması gerekir. 

  • İlk defa kurban kesecekseniz durumunuza göre bir kurbanlık seçebilirsiniz. Koç, keçi, koyun veya büyükbaş bir hayvanı kesmenize herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. 

Karkas Et Fiyatları 2022 – Kurban Kesim Fiyatları

İbb Kurbanlık Bağış 2022 Fiyatları (İBB Kurbanlık Yardım Başvurusu)

Kurbanla İlgili Ayetler Hangileridir

Comments are closed.